11.7 C
Nafplio
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Χάρης Μιχαλακόπουλος: Αποδοκιμάστε το Χαϊκάλη με άδεια καθίσματα και όχι με λαϊκά δικαστήρια

Μοναδική φωνή λογικής μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου αποδεικνύεται ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παρατάξεως «Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου» Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Σχετικά με τον αυταρχικό και σκοταδιστικό τρόπο που ο δήμαρχος Πύργου επεχείρησε να ανακαλέσει την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από τη θεατρική ομάδα «Δούρειος Ίππος», λόγω της συμμετοχής του Παύλου Χαϊκάλη, ο κ. Μιχαλακόπουλος έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Συγχρόνως, ο δημοτικός συνδυασμός «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ» εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Σχετικά με την ανάκληση της παραχώρησης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, η οποία εγκρίθηκε με την αριθμ.58 απόφαση του ΔΣ στις 30/11/2021, κατόπιν αιτήματος της θεατρικής ομάδας Δούρειος Ίππος, ο συνδυασμός ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ και ο επικεφαλής του, δημοτικός σύμβουλος Χάρης Μιχαλακόπουλος έχουν να δηλώσουν τα κάτωθι:

Συμμεριζόμαστε την πιθανή δυσαρέσκεια μερίδας της κοινωνίας της πόλεώς μας για τη συμμετοχή του ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη στην παράσταση της θεατρικής ομάδος Δούρειος Ίππος. Από πλευράς μας μάλιστα, θα είχαμε και έναν λόγο παραπάνω να ενοχλούμεθα από τον κύριο Χαϊκάλη, καθώς ο ίδιος έχει θητεύσει ως υπουργός της πρώτης κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία μετέτρεψε το δημοψήφισμα του 2015 σε φιάσκο και υπερψήφισε το Γ’ Μνημόνιο.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, διατηρούμε την αίσθηση – ή ψευδαίσθηση – ότι ζούμε σε ένα κράτος Δικαίου. Αυτό και μόνο επιτάσσει να αποδεχόμεθα ως μοναδικό αρμόδιο να παραπέμπει, να δικάζει και να καταδικάζει και να διώκει ανθρώπους τη δικαστική εξουσία. Σ’ ένα κράτος δικαίου για νομικά ζητήματα αποφασίζουν τα δικαστήρια. Ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε οι απλοί πολίτες, ούτε κάποια καθοδηγούμενα ΜΜΕ.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε απαράδεκτη την ανάκληση της παραχωρήσεως του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στη θεατρική ομάδα Δούρειος Ίππος, καθώς και το αιτιολογικό της. Οι πολίτες του δήμου Πύργου πρέπει να παραμείνουν πολίτες και να μην ενθαρρύνονται από τον δήμαρχο στο να μετατραπούν σε όχλο, έτοιμο να λιντσάρει οιονδήποτε κατά τις ορέξεις του και τη δεσπόζουσα υποκειμενική άποψη. Αν οι πολίτες θέλουν να αποδοκιμάσουν τον κύριο Χαϊκάλη και την εν λόγω θεατρική ομάδα για την απόφασή της να τον τοποθετήσει στη θέση του πρωταγωνιστή, διαθέτουν ήδη σωρεία νομίμων τρόπων για να το πράξουν, αρχής γενομένης από την αποχή τους από την εν λόγω παράσταση. 

Άλλωστε, οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η μεγαλύτερη «καταδίκη» για έναν καλλιτέχνη είναι τα άδεια καθίσματα και όχι η κατάργηση κάθε έννοιας δικαίου εις βάρος του, που στην τελική θα μπορούσε από πιθανό θύτη να τον μετατρέψει σε θύμα και ήρωα της ημέρας. 

Η επίσημη θέση του συνδυασμού εκφράζεται ΜΟΝΟΝ από τον επικεφαλής της παράταξης, όταν αυτός συμμετέχει σε όργανα. Όταν δεν συμμετέχει, εκφράζεται από το άτομο που εκπροσωπεί τον συνδυασμό. Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι δεν είμαστε «μαντρί» και σεβαστήκαμε την ιδιαίτερη θέση ως εκπαιδευτικού του μέλους μας, ο οποίος ψήφισε με γνώμονα την απήχηση του θέματος στη κοινή γνώμη και τη θέση του, χωρίς φυσικά να καταδικάζει κανέναν. Ένα θέμα που είναι αρμοδιότητα Δ.Σ και εντέχνως βγήκε από την Η.Δ και δόθηκε στο Ν.Π να πάρει απόφαση.

PROTAGONISTES.TV
PROTAGONISTES.TV
Η ιστοσελίδα ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ έρχεται να αναδείξει την αξία και τη σημασία της προσωπικότητας. Τους πραγματικούς ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ που καθορίζουν την πορεία των πραγμάτων αλλά και τους γνωστούς και αγνώστους ήρωες της καθημερινότητος. Είναι η απάντηση απέναντι στην ακραία προσπάθεια ανάδειξης όλων εκείνων που, αν και δεν έχουν σχέση ουσίας προς την πραγματικότητα, χαίρουν απεριόριστης προβολής από τα συστημικά Μέσα της Ενημέρωσης στην Ελλάδα (και όχι μόνον).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μείνετε συνδεδεμένοι

6,945ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,698ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,896ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

- Advertisement -spot_img